Ingredientai
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių
- Bulvės 4 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Agurkai 2 vnt. ilgavaisiai
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Krapai 2 valg. š. kapoti
- Mėtos 1 arbat. š. smulkintos
- Druska 5 g
- Cukrus 5 g
- Jogurtas 3 valg. š. natūralus
- Tabasko padažas 4 ml
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais.
2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite.
3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3 val.
4. Bulves su lupenomis nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įvyniokite į foliją ir iškepkite orkaitėje.
5. Iš orkaitės išimtas bulves šiek tiek išskobkite. Masę šakute sutrinkite su druska, sviestu bei pipirais ir sudėkite atgal į bulves.
6. Agurkų salotas sumaišykite su jogurtu ir krėskite ant šiltų bulvių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita