Ingredientai
- Bulvės 4 vnt.
- Jautiena 200 g malta
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. gabalėlis gumbo
- Sviestas 2 valg. š.
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis
- Sūris 50 g brandintas
- Vorčesterio padažas 1 valg. š. pagal skonį
- Pomidorų padažas 4 valg. š. meksikietiškas
- Meksikietiškas konservuotų daržovių mišinys su raudonosiomis pupelėmis 100 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.
2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie 10 min., kol suminkštės.
3. Į keptuvę sukrėskite šakute maigytą maltą jautieną ir vis pamaišydama kepinkite, iki ji patamsės.
4. Tada sukrėskite nuvarvintas meksikietiškas daržoves, troškinį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, Vorčesterio padažu, suberkite aitriąją papriką ir dar kelias minutes pakepinkite.
5. Sukrėskite pomidorų padažą, viską gerai išmaišykite, keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite.
6. Virtas bulves įpjaukite, išskobkite, dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro, berkite tarkuoto sūrio ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., iki sūris išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių