Ingredientai
- Bulvės 500 g mažos šviežios
- Ridikėliai: švieži 2 sauja
- Salotos 10 g salotinės sultenės
- Agurkai 3 vnt. maži
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai 5 g pusė šaukšto - užpilui
- Petražolės 1 arbat. š. užpilui
- Krapai 1 arbat. š. užpilui
- Peletrūnas 1 arbat. š. užpilui
- Jogurtas 200 ml arba liesos grietinės - užpilui
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtosios - užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis užpilui
- Cukrus 1 žiupsnelis užpilui
- Kiaušiniai 3 vnt. užpilui
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Ridikėlius ir agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
4. Bulves, agurkus, salotines sultenes ir ridikėlius išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.
5. Paruoškite padažą: prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite ir užpilkite jogurtu, sumaišytu su smulkintais kietai virtais kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir grūdėtosiomis garstyčiomis.
6. Prieš užpildama ant bulvių, padažą pertrinkite per sietelį – bus vientisesnis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita