Ingredientai
- Sūris 80 g 50 - fermentinio ir 30 - rūkyto dešrinio
- Grietinė 1 valg. š. 1,5
- Majonezas 2 valg. š. 2,5
- Bulvės 1 kg
- Vanduo 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
- Paprikos 1 vnt. nedidelės
- Prieskoniai: (mėgstamų) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Nuluptas bulves supjaustykite į keturias dalis ir pastatykite virti, pasūdykite.
- Kol jos verda paruoškite užpilą smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį įdėkite majonezo, grietinės, įpilkite vandens ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys.
- Tada sudėkite susmulkintus svogūnų laiškus, pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir papriką.
- Padažą su daržovėmis išmaišykite.
- Į aukštais kraštais skardą sudėkite išvirusias bulves, aplietas paruoštu padažu.
- Bulves apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje 15 - 20 min.
Recepto autorė: Janina Misiūnienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita