Ingredientai
- Bulvės 5 vnt.
- Vištiena 400 g krūtinėlės
- Grybai 200 g voveraitės, baravykai
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Grietinėlė 100 ml riebi
- Lydytas sūrelis, pvz. "Panemunės pievos" 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Sūris 30 g parmezanas
- Raudonėliai 1 valg. š. pagal skonį
- Vištienos prieskoniai 1 valg. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, išpjaukite vidurį, kad gautumėte valteles.
2. Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite vištienos prieskoniais ir trumpai palikite, kad prieskoniai įsigertų.
3. Grybus išvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, išvirkite ir gerai nuvarvinkite.
4. Svogūnus, česnakus, morką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suverskite vištieną, apie 7 min. pakepinkite ant didelės ugnies, tada ugnį sumažinkite, suberkite grybus, kapotus žalumynus ir visus nurodytus prieskonius.
5. Kai padažas sutirštės, supilkite grietinėlę ir nuolat maišydama dar truputį pakaitinkite, tada sudėkite lydytą sūrelį.
6. Aliejumi apšlakstytas bulves dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro ir 45 min. pašaukite į karštą orkaitę.
7. Kepimo pabaigoje užberkite tarkuoto parmezano.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita