Ingredientai
- Bulvės 800 g
- Daržovių sultinys 800 ml
- Džiovinti pomidorai 200 g
- Pupelės 400 g konservuotos baltosios
- Kalakutiena 300 g virta
- Svogūnų laiškai 50 g
- Karis 3 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Parmezano sūris 25 g „Pesto“ padažui tarkuotas
- Riešutai 50 g „Pesto“ padažui kedrų
- Česnakai 1 skiltelės „Pesto“ padažui
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š. „Pesto“ padažui
- Bazilikai 5 valg. š. „Pesto“ padažui didelė sauja šviežių lapelių
Kaip gaminti
1.Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais, dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite 15 minučių. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pupeles nuvarvinkite sietelyje. Viską sudėkite į puodą ir virkite dar 15 minučių.
2.Svogūnų laiškus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir iki virimo pabaigos likus 5 minutėms suberkite į puodą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kariu.
3.Virtą kalakutieną supjaustykite juostelėmis, apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir išimkite į dubenį. Visus padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvės kombainą ir išsukite iki vientisos masės.
4.Bulvienę išpilstykite į dubenėlius, įdėkite po šaukštą apkepintos kalakutienos, padažo ir papuoškite bazilikų lapeliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita