Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Daržovių sultinys 1 l
- Grietinė 5 valg. š. nenubraukti; 1 sriubai ir 4 krienų grietinei
- Lašiša 400 g filė
- Krapai 1 sauja šviežių
- Krienai 1 valg. š. galite padidinti iki 2; krienų grietinei
- Druska 1 žiupsnelis krienų grietinei
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis krienų grietinei
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite.
2. Į puodą storu dugnu supilkite aliejų ir keletą minučių kepkite svogūnus ir bulves ant aukštos kaitros. Maišykite, kad svogūnai nepridegtų. Supilkite sultinį ir įmaišykite grietinę. Uždenkite dangčiu, užvirkite ir virkite ant vidutinės kaitros apie 15 min.
3. Nupjaukite lašišos odą. Supjaustykite žuvį kubeliais ir apibarstykite druska. Krapus smulkiai sukapokite.
4. Grietinę sumaišykite su krienais ir pagardinkite druska ir pipirais.
5. Paragaukite, ar bulvės išvirė, ir sudėkite lašišų kubelius. Išjunkite kaitinimą ir keletą minučių palikite sriubą uždengę dangčiu. Įmaišykite krapus ir tiekite kartu su krienų grietine.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos