Ingredientai
- Bulvės 500 g šviežių
- Jogurtas 600 ml natūralaus
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Švieži žalumynai (krapai, petražolės, svogūnų laiškai, gelsvės) 20 g
- Aitrioji paprika 10 g pusė
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Špinatai 100 g
- Džiovinti pomidorai 70 g
Kaip gaminti
1. Nuplautas nuskustas bulves supjaustykite stambiais gabalais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, smulkintomis aitriosiomis paprikomis, pašaukite į 200 ºC karštumo orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
2. Džiovintus pomidorus 20 minučių pamirkykite šaltame virintame vandenyje, ištraukusi gerai nuspauskite ir susmulkinkite.
3. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, stambesnius lapelius suplėšykite.
4. Šviežius žalumynus nuplaukite, gerai nuvarvinkite, susmulkinkite ir suplakite su natūraliu jogurtu bei smulkiai pjaustytais svogūnais. Pagal skonį įberkite druskos ir dar kiek paplakite.
5. Į kiekvieną dubenį dėkite keptų atvėsintų bulvių, ant jų užberkite džiovintų pomidorų, tada užpilkite jogurtu su žalumynais.
6. Tiekdama ant viršaus uždėkite po porą žiupsnių špinatų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita