Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės (2 skiltelės blynams ir 1 skiltelė padažui)
- Paprikos 1 vnt. (pusė raudonos paprikos)
- Aliejus 2 valg. š. kepti
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį blynams ir padažui
- grūdėtoji varškė (padažui) 300 g
- Jogurtas 350 ml (natūralus, padažui)
- Krapai 1 arbat. š. (švieži, kapoti, padažui)
- Svogūnų laiškai 20 g (padažui)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
1. Bulves sutarkuokite. Svogūną, česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite ir trumpai pakepkite keptuvėje. Paskui sumaišykite su bulvėmis.
2. Įmaišykite kiaušinį, miltus, pasūdykite.
3. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite Širdelės formos keptuvėje.
4. Paruoškite padažą – grūdėtą varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu. Pasūdykite ir įberkite šviežių krapų, svogūnų laiškų, susmulkinta česnakų skiltelę. SKANAUS!
Recepto autorė Rasa
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita