Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. 5 - 6 didelės - tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - įdarui
- Manai 2 valg. š. tešlai
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis tešlai, įdarui ir padažui
- Druska 2 žiupsnelis tešlai, įdarui ir padažui
- Aliejus 3 valg. š.
- Faršas 400 g kiaulienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - įdarui
- Čiobreliai 2 žiupsnelis maltas - įdarui ir padažui
- Ridikėliai 200 g saujelė - padažui
- Grietinė 200 g padažui
Kaip gaminti
1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.
4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita