Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. nemažų
- Obuoliai 3 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Miltai 5 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Svogūnai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Aliejus 1 st. kepimui
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Laiškiniai svogūnai: 20 g
Kaip gaminti
1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.
2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.
3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių