Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Sojos 1 st. faršas
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis
- Miltai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinė 3 valg. š.
- Gražgarstės 50 g
Kaip gaminti
1. Į užvirtą vandenį įdėkite sultinio kubelį, suberkite sojų faršą ir kelias minutes pavirkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui brinkti. Faršą nuspauskite (kad liktų kuo mažiau skysčio).
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir paskrudinkite aliejuje. Tuomet dėkite nuspaustą sojų faršą ir apkepkite.
3. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. Į tarkius įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska. Įmaišykite paruoštas sojas. Karštame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
4. Tiekite su grietine, sumaišyta su salotomis.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita