Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. 4–5 didelės
- Svogūnai 2 vnt. po vieną blynų tešlai ir padažui
- Česnakai 1 skiltelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Druska 2 arbat. š. po 1 arbat. š. blynų tešlai ir padažui
- Juodieji pipirai 15 g 1 arbat. š. tešlai ir ½ arbat. š. padažui
- Aliejus 100 ml kepti
- Sviestas 1 valg. š.
- Grybai 500 g švieži miško
- Krapai 1 sauja švieži
- Grietinė 200 g
- Grietinėlė 100 g
Kaip gaminti
PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ
- Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes.
- Sudėkite į keptuvę grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Maišydamos pakepinkite dar kelias minutes, kol padažas užvirs.
- Nuimkite padažą nuo ugnies.
IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNUS
- Bulves nuskuskite. Žalias nuskustas bulves, svogūną ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka iki vientisos masės. Įmaišykite kiaušinį. Į masę įberkite miltų, druskos ir juodųjų pipirų.
- Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Šaukštu kabinkite paruoštą bulvių tešlą ir keptuvėje formuokite blynus. Kepkite porą minučių, kol gražiai apskrus. Atsargiai apverskite ir kepkite dar porą minučių.
- Iškepusius blynus išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
- Tiekite šiltus su grybų padažu. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita