Ingredientai
- Bulvės 10 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Pienas 2 valg. š.
- Grybai 30 g virti
- Svogūnai 1 vnt.
- Šaldyti žirneliai 30 g
- Kumpis 30 g arba dešra
Kaip gaminti
1. Nuplaukite bulves ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsusias bulves nulupkite, sumalkite mėsmale arba gerai sugrūskite. Į bulvių masę įdėkite kiaušinio trynį, įberkite 2 valg. š. miltų, pasūdykite, paskaninkite prieskoniais, išminkykite.
2. Kepimo skardą ištepkite riebalais, bulvių tešlą dėkite į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuokite lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).
3. Į lizdelius pridėkite sviesto ar su spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai supjaustyto svogūno, dešros ar kumpio.
4. Lizdelius aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 valg. š. pieno. Kepkite 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita