Ingredientai
- Bulvės 500 g piršteliams
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. piršteliams
- Miltai 1 valg. š. piršteliams
- Druska 2 žiupsnelis piršteliams ir špinatams
- Muskatas 1 žiupsnelis malto; piršteliams
- Sviestas 2 valg. š. piršteliams kepti
- Grietinėlė 0,5 st. riebios; padažui
- Daržovių sultinys 0,25 st. padažui
- Garstyčios 2 arbat. š. grūdėtųjų; padažui
- Raudonėliai 1 arbat. š. padažui
- Špinatai 200 g šviežių ar šaldytų
- Svogūnai 1 vnt. špinatams
- Aliejus 1 valg. š. špinatams
Kaip gaminti
piršteliai:
1. Nepjaustytas bulves išvirkite su lupena arba iškepkite orkaitėje. Pravėsusias nulupkite, sutrinkite bulvių trintuve. Suberkite kitus ingredientus ir truputį paminkykite – svarbu neperminkyti!
2. Iš masės formuokite maždaug rodomojo piršto storio pailgas lazdeles.
3. Keptuvėje išlydykite sviestą su aliejumi ir apkepinkite pirštelius, kol iš visų pusių dailiai apskrus.
špinatai:
1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje su druska, kol suminkštėja. Suberkite plėšytus špinatus arba šaldytų špinatų kubelius, uždenkite ir troškinkite, kol viskas suminkštėja arba kol baigsite gaminti pirštelius ir padažą.
padažas:
1. Užvirkite sultinį ir supilkite grietinėlę. Nukelkite nuo ugnies, suberkite raudonėlį ir garstyčias. Išmaišykite.
2. Tiekite pirštelius su dar šiltais špinatais ir padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių