Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sūris 100 g fermentinio
- Bulvės 400 g
- Paprikos 1 vnt. nedidelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Pievagrybiai 200 g marinuotų - įdarui
- Mairūnas 1 žiupsnelis įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. smulkintų - pagal skonį - įdarui
Kaip gaminti
- Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną, šiaudeliais supjaustytas paprikas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius.
- Blynus dėkite į kepimo formą arba ant skardos , ant jų dėkite įdarą, pabarstykite mairūnu, žalumynais ir užberkite tarkuotu fermentinu sūriu.
- Pašaukite į orkaitę , įkaitintą iki 150 C , kepkite kol sūris išsilydys.
Recepto autorė: Janina Misiūnienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita