Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Dilgėlės 200 g pjaustytos
- Miltai 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 80 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Šalavijai 4 g 4 lapeliai
- Parmezano sūris 50 g tarkuotas
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite ir dar šiltas sugrūskite, įmaišykite dilgėles, miltus.
2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į keletą gabaliukų ir formuokite 1,5 cm skersmens volelius. Supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils, tada išgriebkite.
3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite pjaustytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepinkite kelias minutes, kol česnakas pagels. Užpilkite sviesto padažą ant bulvinukų. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita