Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. šviežios, vidutinio dydžio
- Manai 5 valg. š.
- Krakmolas 2 valg. š. bulvių
- Pienas 100 ml
- Rikotos sūris 250 g
- Svogūnų laiškai 1 sauja šviežių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.
2. Rikotą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, suberkite pusę smulkintų svogūnų laiškų ir gerai ištrinkite. Iš bulvių ir manų kruopų masės suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite. Į paplotėlių vidurį dėkite šaukštą rikotos ir suformuokite ritinėlius.
3. Puode užvirinkite litrą vandens, pasūdykite. Sudėkite bulvinukus. Kai užvirs, virkite apie 7 minutes. Išgriebusi iš vandens, gerai nuvarvinkite, dėkite į lėkštes. Apšlakstykite liesa grietine, gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita