Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. 8-10
- Česnakai 5 skiltelės 5-6
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- bulvių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis jei mėgstate
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 1 st. arba neriebi grietinėlė
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį.
2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir rozmarinais. Šiuo aromatingu aliejumi apipilkite bulvių griežinėlius ir palaikykite 15–20 minučių, kad įsigertų.
3. Kiaušinius išplakite su pienu ar grietinėle ir suberkite fermentinį sūrį.
4. Apvalią skardą išklokite kepimo popieriumi (jei popierių stipriai suglamžysite, ištiesintas jis lanksčiau suguls į formą) ir sudėkite pusę bulvių.
5. Ant jų supilkite pusę kiaušinių plakinio. Tuomet sudėkite likusias bulves ir supilkite likusį plakinį.
6. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių, kol viršus gražiai apkeps.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita