Ingredientai
- Jautiena 600 g faršas
- Bulvės 10 vnt.
- Špinatai 300 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Varškės sūris 150 g minkštas
- Sūris 50 g fermentinis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Saulėgrąžos 200 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Karis 1 arbat. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, maltu muskatu.
2.Jautienos faršą sumaišykite su varškės sūriu, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Bulves nulupkite, supjaustykite storomis riekelėmis. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apskrudinkite saulėgrąžas. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite kariu ir atvėsinkite.
3.Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite, sumaišykite su sviestu ir ištepkite molinį kepimo indą. Dėkite ploną sluoksnį bulvių, užbarstykite saulėgrąžų. Ant viršaus dėkite kepintų špinatų, tada – jautienos faršo ir vėl bulvių.
4.Paviršių pabarstykite smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė