Ingredientai
- Bulvės 400 g virtos
- Fetos sūris 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Miltai 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinos sulčių
- Saulėgrąžos 40 g saujelė skrudintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. šviežių šakelių papuošti
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite.
2. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
4. Iš atvėsusios tešlos drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos blynelius, juos išdėliokite kepimo skardoje, ant viršaus berkite skrudintų saulėgrąžų.
5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.
6. Tiekite su mėgstamu padažu papuošusios bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita