Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 375 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Sūris 40 g ir padažui 40 g stambiai tarkuoto parmezano
- Bazilikai 50 g Padažui; šviežių
- Česnakai 1 skiltelės Padažui
- Kedrinės pinijos 1 valg. š. Padažui; arba smulkintų graikinių riešutų
- Druska 1 arbat. š. 1/2 arbat. š. ir padažui pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite. Iš bulvių košės, miltų, kiaušinio, druskos ir tirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite storą ritinėlį, iš viršaus šiek tiek suplokite ir supjaustykite miltuotu peiliu maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais. Sudėkite ant miltais pabarstytos lentelės, uždenkite plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
2. Per tą laiką paruoškite bazilikų padažą. Elektriniu grūstuvu sutrinkite bazilikų lapelius, įberkite žiupsnelį druskos, išspauskite česnaką, suberkite riešutus ir sūrį, dar kartą gerai sutrinkite. Kai mišinys pasidarys vientisas, plona srovele supilkite alyvuogių aliejų.
3. Sudėkite gnocchi į verdantį pasūdyta vandenį, virkite 3–4 min. Trumpai apkepkite įkaitintoje orkaitėje, kad apskrustų. Sumaišykite su bazilikų padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita