Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. vidutinio dydžio
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Sviestas 4 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Pienas 300 ml
- Sūris 100 g tarkuoto brandinto
- Čiobreliai 1 arbat. š. kelios šakelės džiovintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle.
2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus sviesto, nuolat maišydama supilkite pieną. Virkite padažą 3–5 min., vis pamaišykite, kad neprisviltų. Pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite du trečdalius sūrio.
3. Kepimo indą patepkite sviestu, vieną ant kito sudėkite bulvių ir cukinijų griežinėlius. Supilkite ant viršaus pusę padažo, pašaukite į 200ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 30 min. Supilkite likusį padažą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir čiobreliais, kepkite dar 10–15 min.
4. Bulvių ir cukinijų apkepą galima patiekti vieną arba kaip priedą prie keptos mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita