Ingredientai
- Bulvės 2 vnt. 2 mažos arba 1 didesnė
- Cukinijos 150 g pusė nedidelės cukinijos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 2 valg. š. gali reikėti daugiau arba mažiau, priklausomai nuo daržovių sultingumo
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Mairūnas 1 žiupsnelis džiovintas, pagal skonį
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
- Lašiša 50 g sūdyta
- Grietinė 1 valg. š.
Kaip gaminti
Idėja greitiems ir skaniems pietums, kai šaldytuve tik cukinijos ir lašišos uodegėlės...
1. Bulves ir cukiniją sutarkuokite burokine tarka, pagardinkite druska, pipirais, mairūnais, įkulkite kiaušinį, įmaišykite miltus. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sukrėskite masę ir išlyginkite paviršių. Blynas neturi būti storas, nes ilgai keps.
2. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos-vidutinės ir kepkite, kol apačia gražiai apskrus, tada blyną apverskite ir uždengusios pabaikite kepti. Patiekite su grietine ir lašiša.
Patarimas dėl apvertimo, kurio mane senų senovėje išmokė močiutė - keptuvę uždengti didele lėkšte, apvožti ir blyną neapkepta puse žemyn nustumti į keptuvę. Šitaip kepinys tikrai nesulūžinės, kas garantuotai nutiktų verčiant su mentele. Jei tokiais piruetais užsiimti nesinori, visada galima kepti mažus blynelius.
Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita