Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. 4 - 5 didelės
- Faršas 400 g 400 - 500 g kiaulienos
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės 1 - 2
- Morkos 1 vnt.
- Pomidorai 1 vnt.
- Sviestas 30 g formai patepti
- Pienas 1 st. 0,5 st.
- Miltai 1 valg. š.
- Sūris 70 g 70 - 80 g tarkuoto, fermentinio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Čiobreliai 1 arbat. š. maltas
- Bulvių prieskoniai: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, nusausinkite ir sumaišykite su bulvių prieskoniais. Faršą sumaišykite su smulkintomis daržovėmis, pagardinkite pipirais ir druska.
2. Į sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę bulvių, ant jų – paruoštą faršą, pabarstykite puse tarkuoto sūrio ir sudėkite likusias bulves.
3. Kiaušinius išplakite su pienu ir miltais, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir supilkite ant bulvių. Pabarstykite likusiu sūriu. Kepkite 160–170 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita