Ingredientai
- Bulvės 500 g
- Špinatai 300 g šviežių arba šaldytų
- Lašiša 500 g filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Grietinėlė 500 ml liesos
- Citrinos 1 vnt.
- Alyvuogės 100 g juodųjų be kauliukų
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą perliekite pakaitomis verdančiu ir šaltu vandeniu. Palikite špinatus kiaurasamtyje, kad nusivarvėtų.
3. Lašišą supjaustykite stambiais gabalais, susmulkinkite svogūną, puselėmis padalykite alyvuoges.
4. Po tekančiu vandeniu gerai nuplaukite citriną, smulkia trintuve nutarkuokite žieveles.
5. Virtas bulves supjaustykite riekelėmis, ant viršaus išdėliokite lašišą, svogūnus, nuplikytus špinatus ir alyvuoges, pabarstykite tarkuotomis citrinos žievelėmis ir pipirais.
6. Pasūdytą grietinėlę pilkite ant bulvių ir lašišos. Pašaukite indą į 200 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie pusę valandos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita