Ingredientai
- Bulvės 300 g
- Moliūgai 300 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Jogurtas 250 ml Padažui
- Česnakai 2 skiltelės Padažui
- Krapai 1 valg. š. Padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir padažui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. kepti
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Padažui; maltų
Kaip gaminti
1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.
3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita