Ingredientai
- Bulvės 800 g su lupenomis virtos
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Porai 2 vnt.
- Petražolės 1 sauja
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Sūris 150 g tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.
2.Porus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant bulvių ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.
3.Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir kapotas petražoles. Masę užpilkite ant atvėsusių bulvių su porais, lengvai pamaišykite.
4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai sukrekės ir šiek tiek apskrus.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita