Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Salierai 1 vnt. pusė gumbo
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml neriebi
- Vanduo 1 l 1-1,5
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Laurų lapai 2 vnt. 2-3
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji
- Krevetės 12 vnt. 8–12 didelių krevečių (šaldytų)
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūnus smulkiai sukapokite, apkepkite su sviestu ir supilkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes. Sriubą supilkite į elektinę trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės, įspauskite pusės citrinos sulčių. Sriubą supilkite atgal į puodą, įpilkite grietinėlės. Jei sriuba per tiršta, galite praskiesti virintu vandeniu ar įpilti daugiau grietinėlės. Nuolat maišydami užvirkite.
3. Krevetes atitirpinkite, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis, apibarstykite pipirais, druska ir 10–15 minučių pamarinuokite.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkintą česnaką, sudėkite krevetes ir kelias minutes vartydami kepkite – tik ne per ilgai, nes sukietės.
5. Į lėkštes supilkite sriubą ir įdėkite po dvi ar tris krevetes. Galite pabarstyti mėgstamais žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita