Ingredientai
- Bulvės 1,2 kg krakmolingų, nuskustų ir labai plonai supjaustytų (geriausiai – mandolina)
- Taukai 60 g ančių; tirpintų
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis didelis
- Svogūnai 2 vnt. labai plonai supjaustyti žiedais (geriausia irgi pjaustyti mandolina)
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Keptuvėje (tinkamoje kepimui orkaitėje) arba kepimo formoje įtieskite kepimo popieriaus.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite pjaustytas bulves su anties taukais, druska ir pipirais, kad kiekviena riekelė pasidengtų riebalais.
3. Trečdalį bulvių juostelių suklokite ant paruošto kepimo indo dugno. Ant šio sluoksnio dėkite pusę kiekio svogūno žiedų. Tada dėkite antrą trečdalį buvlvių juostelių, ir likusius svogūnus. Pačiame viršuje iškėliokite likusį trečdalį bulvių juostelių.
4. Kepkite 45 minutes arba kol gražiai apskrus viršutinis bulvių sluoksnis, o viduje esančios bulvės bus pilnai iškepę, minkštos. Prieš patiekiant galite dar pabarstyti pipirais, ir jei trūksta – druska.