Ingredientai
- Bulvės 6 vnt.
- Varškė 600 g
- Miltai 8 valg. š.
- Krakmolas 3 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 2 st. kepimui
- Grietinė 4 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus.
2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje nedideliame puode. Apskrudusius išgriebkite kiaurasamčiu. Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita