Ingredientai
- Bulvės 7 vnt. virtos
- Svogūnai 2 vnt.
- Kumpis 100 g
- Pienas 200 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grybai 300 g voveraitės
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja šviežios
Kaip gaminti
1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite.
2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant viršaus – virtas bulves, pjaustytas riekelėmis.
3.Viską užpilkite plakiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių.
4.Apkepą tiekite pabarstytą smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė