Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. pagal poreikį
- Grietinė 4 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Jautiena 200 g malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa
- Vanduo 100 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
- Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
- Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir gerai išmaišykite.
- Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
- Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.