Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Pienas 250 ml
- Sviestas 50 g
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Kiaušiniai 8 vnt. kietai virti
- Kiauliena 200 g karštai rūkytos šoninės
- Sūris 100 g tarkuoto fermentinio
- Čiobreliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais.
2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite sausoje keptuvėje. Spirgučius sumaišykite su bulvių koše. Įmaišykite susmulkintus čiobrelius.
3. Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, įspauskite kiaušinių puseles, išdėliokite šoninės griežinėlius. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir 175 °C karštumo orkaitėje kepkite 10 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita