Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 3 vnt. tryniai
- Sviestas 50 g
- Džiūvėsiai 1 st. malti arba miltai - kepimui
- Aliejus 500 ml kepimui
- Svogūnai 2 vnt. grybų faršui
- Grybai 500 g grybų faršui
- Druska 1 žiupsnelis grybų faršui
- Pipirai 1 žiupsnelis grybų faršui
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai).
- Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo.
- Kukulaičiams suteikite obuolio arba kriaušės formą, pavoliokite juos miltuose ir džiūvėsėliuose.
- Kepkite gilioje keptuvėje aliejuje.
- Grybų faršas: pakepkite svogūnus, šiaudeliais supjaustykite grybus, viską patroškinkite, pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita