Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 - kukuliams ir 2 - įdarui
- Druska 2 žiupsnelis kukuliams ir įdarui
- Džiūvėsiai 150 g malti
- Aliejus 5 valg. š. kukuliams ir įdarui
- Svogūnai 3 vnt. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir sumalkite arba sutrinkite. Įmaišykite kiaušinį, žiupsnį druskos ir išminkykite.
2. Paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Kiaušinius kietai išvirkite, supjaustykite ir sumaišykite su šiek tiek pravėsusiais keptais svogūnais, druska, pipirais.
3. Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, ant kiekvieno uždėkite įdaro ir suformuokite kukulius. Apvoliokite džiūvėsiuose ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita