Ingredientai
- Bulvės 1 kg tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - įdarui
- Krakmolas 150 g
- Vištų kepenėlės 250 g įdarui
- Laurų lapai 2 vnt. pagal skonį - įdarui
- Svogūnai 2 vnt.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis miltelių - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - įdarui
- Sviestas 2 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite.
- Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite.
- Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta.
- Kepenėles išvirkite su laurų lapeliais.
- Svogūnus susmulkinkite ir berkite keptuvę su įkaitusiu sviestu. Šiek tiek apkepkite ir suberkite į juos kepenėles. Apkepkite.
- Sukrėskite kepenėlių ir svogūnų masę į elektrinį smulkintuvą, įberkite pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų, maltų juodųjų pipirų. Susmulkinkite.
- Į kepenėlių masę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis imkite bulvių masės, išminkykite nedidelį blynelį, į jo vidurį šaukštu dėkite kepenėlių masės ir suformuokite apvalų kukulį.
- Kol ruošite kukulius, užkaiskite puode vandens. Kai jis užvirs, po vieną leiskite šaukštu į jį kukulius. Priklausomai nuo kukulių dydžio, virkite apie 5–10 min. (kol iškils).
- Patiekite su grietinės, pievagrybių ar kitokiu mėgstamu padažu. Apibarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita