Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. vidutinio dydžio - padui
- Kiaušiniai 1 vnt. padui
- Miltai 2 valg. š. padui
- Druska 1 žiupsnelis padui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padui
- Šoninė 100 g plonai supjaustytos šalto rūkymo - įdarui
- Sūris 200 g tarkuoto - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
Kaip gaminti
- Paruošiame padą: bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve.
- Rankomis gerai nuspauskite skystį.
- Įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir formuokite iš bulvių masės didelį blyną.
- Apkepkite iš abiejų pusių.
- Kepkite dvi picas mažoje keptuvėje, nes apversti kitaip būna sudėtinga.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite blyną.
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite svieste. Sudėkite ant servetėles.
- Plonai pjaustytą šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sudėkite ant servetėles, kad riebalai įsigertų.
- Pomidorus supjaustykite per pusę.
- Įdarą dėkite ant bulvinio blyno, užbarstykite tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę.
- Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 10–15 min., kol sūris išsilydys.
Receptą atsiuntė Helena J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita