Ingredientai
- Bulvės 500 g virtos
- Cukrus 200 g
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Uogienė (pyrago viršui aptepti): 200 g
- Ryžinis cukrus (apibarstymui): 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Sviestą labai gerai ištrinkite, į jį sudėkite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Išmaišykite.
- Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į masę, įpilkite citrinos sultis.
- Tešlą gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į masę.
- Gerai išmaišytą tešlą sukrėskite į riebalais išteptą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaiteje apie 1 valandą.
- Iškepusį pyrago viršų aptepkite uogiene (recepto autorė naudojo juodųjų serbentų) ir apibarstykite ryžiniu cukrumi.
Skanaus!
Recepto autorė: Gintarė Kamandulytė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano superpatiekalas iš bulvių
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita