Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. virtų su lupenomis - tešlai
- Manai 5 valg. š. tešlai
- Sviestas 240 g 2 valg. š. tešlai ir 1 pakelis įdarui
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 tešlai ir 4 įdarui
- Bulvių prieskoniai (pagal skonį - tešlai) 1 žiupsnelis
- Grybai 1 st. virtų džiovintų - įdarui
- Svogūnai 3 vnt. įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apie 8 min. pakepinkite ir palikite, kad atvėstų.
2. Kol grybų paštetas auš, paruoškite bulvių tešlą: bulves nulupkite, sugrūskite, sudėkite sviestą, suberkite manų kruopas, įmaišykite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
3. Ant karščiui atsparaus indo dugno krėskite sluoksnį bulvių masės, tolygiai paskirstykite paštetą ir vėl krėskite likusią tešlą.
4. Pyragą su grybų paštetu kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita