Ingredientai
- Bulvės 700 g
- Lašiša 500 g
- Pienas 450 ml
- Sviestas 100 g
- Miltai 50 g
- Grietinėlė 140 ml
- Šaldyti žirneliai 125 g
- Grietinė 4 valg. š.
- Sūris 50 g tarkuoto parmezano
- Laurų lapai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. keli
- Čiobreliai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite.
2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų ir kepkite iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 min.
3. Svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, kuriame kepė žuvis, maišydama kaitinkite, kol sutirštės. Sudėkite atšildytus žirnelius ir dar pakaitinkite.
4. Padažą supilkite ant žuvies, pabarstykite čiobreliais, supilkite grietinėlę. Ant viršaus sukrėskite bulvių košę. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita