Ingredientai
- Sviestas 100 g ir 1 valg. š. skardai ištepti bei 20 g glaistui
- Cukrus 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Riešutai 200 g malti
- Citrinos 1 vnt. tarkuota pusės citrinos žievelė
- Bulvės 400 g virtos sumaltos, tik jokiu būdu nesutrintos elektriniu trintuvu
- Manai 75 g
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Džiūvėsiai 3 valg. š. 3-4
- Džemas 3 valg. š. abrikosų džemas - aptepmui
- Vanduo 5 valg. š. 3 valg. š. aptepmui ir 2 valg. š. glaistui
- Šokoladas 100 g puskartis - glaistui
Kaip gaminti
1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvėsėliais.
2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Kepkite apie 45 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsinkite ant grotelių.
3. Abrikosų džemą sumaišykite su vandeniu ir aptepkite pyrago paviršių. Šokoladą su sviestu ir vandeniu ištirpinkite karšto vandens vonelėje, gerai išmaišykite ir apliekite pyragą.
Receptas iš tinklaraščio „Kulinarijos laboratorija“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Kulinarijos laboratorija“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita