Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kmynai 1 sauja
- Bulvės 4 vnt. įdarui didesnės
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. įdarui
- Salierai 1 vnt. įdarui pusė nedidelio gumbo
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. įdarui rozmarinai, čiobreliai
- Sūris 3 valg. š. įdarui tarkuotas aštresnis fermentinis sūris (Parmezanas, „Džiugas“)
- Majonezas 3 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Bulves ir salierą sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir išvirkite, sugrūskite ar sumalkite. Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Grūstas bulves sumaišykite su svogūnais ir česnakais, tarkuotu sūriu, žalumynais, majonezu, paskaninkite pipirais bei druska.
2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais.
3. Įdarą padalykite į tiek dalių, kiek paruošėte kvadratų. Į kiekvieno kvadrato vidurį dėkite įdaro, tešlos kraštus sujunkite, aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite kmynais. Pyragėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių, tuomet karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir dar kepkite 10–15 minučių, kol gražiai parus.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita