Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. nedidelės
- Ridikėliai 1 vnt. ryšulėlis
- Agurkai 3 vnt. trumpavaisiai
- Šoninė: rūkyta, juostelės 6 vnt.
- Aštrus padažas: rytietiškas 2 valg. š.
- Salotos 2 sauja pagal skonį špinatų, gražgarsčių, salotinių sultenių
- Balzaminis actas 1 valg. š. padažui
- Aliejus 2 valg. š. padažui
- Česnakai 2 vnt. padažui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. padažui
- Sultys 2 valg. š. citrinų - padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną nulupkite, sukapokite, česnako skilteles nulupkite, išspauskite česnakų traiškytuvu. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Kai šis apskrus ir pakvips, sukrėskite traiškytas česnako skilteles ir dar minutę pakaitinkite. Supilkite balzaminį actą, citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir atvėsinkite.
- Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, su lupenomis iškepkite karštoje orkaitėje, supjaustykite storais griežinėliais.
- Agurkus ir ridikėlius supjaustykite norimo storio žiedeliais.
- Šoninės juosteles aptepkite aštriu rytietišku padažu ir skrudinkite orkaitėje, kol taps traškios. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Į dubenėlius dėkite po dvi atvėsintos šoninės juosteles, berkite salotų lapelių, bulvių, ridikėlių ir agurkų. Salotas apliekite paruoštu padažu, pagal skonį dar pasūdykite ir iš karto patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita