Ingredientai
- Bulvės 300 g virtos su lupenomis
- Lašiša 100 g rūkyta arba sūdyta
- Kaparėliai 100 g mažas indelis konservuotų
- Aliejus 3 valg. š.
- Actas 1 valg. š. baltojo vyno
- Majonezas 4 valg. š.
- Krienai 1 valg. š. tarkuotų
- Svogūnų laiškai 1 sauja 3 šaukštai susmulkintų
- Gražgarstės 100 g lapelių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.
2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.
3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita