Ingredientai
- Bulvės 3 vnt. 3 didelės ar 5 mažos šviežios
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 10 g 1 arbat. š. česnakinės druskos ir 1/2 arbat. š. paprastos
- Rozmarinai 1 arbat. š. džiovinti
- Juodieji pipirai 5 g šviežiai malti
- Paprikos 2 g malta rūkyta
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
- Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnakinę druską, džiovintą rozmariną, druską, pipirus ir rūkytą papriką. Išplakite šakute iki vientisos masės.
- Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite, bet nenuskuskite. Aštriu peiliu perpjaukite išilgai per pusę. Tuomet tas puses supjaustykite plonomis skiltelėmis.
- Suberkite bulvių skilteles į dubenį su prieskonių ir aliejaus mišiniu. Išmaišykite labai kruopščiai – kiekviena bulvės skiltelė turi būti tolygiai pasidengusi šiuo mišiniu.
- Sudėkite bulvių skilteles ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Kepkite apie 30 minučių. Kepimo laiko viduryje apverskite bulves ant kitos pusės. Prieš išjungdami orkaitę, peiliu patikrinkite, ar bulvės viduje jau minkštos ir iškepusios.
- Išjunkite orkaitę. Leiskite bulvėms atvėsti apie 5 minutes. Patiekite karštas arba kaip šaltą užkandį su vištienos kąsneliais ir padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita