Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. nedidelės
- Pomidorai 2 vnt. dideli
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Fetos sūris 120 g
- bulvių prieskoniai 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 1 sauja nebūtina
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. svogūnų laiškai, petražolės
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba kol suminkštės ir gražiai parus.
2. Susmulkinkite svogūną ir pomidorus, supjaustykite sūrį. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, paskaninkite pipirais ir druska.
3. Į didelę lėkštę sudėkite karštas bulves, smulkintą svogūną, pomidorus, sūrį, suberkite žalumynus ir apipilkite padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita