Ingredientai
- Bulvės 6 vnt. didelės - tešlai
- Miltai 1 st. 0,5 st. - tešlai
- Krakmolas 1 valg. š. tešlai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. džiovinti - tešlai
- Bulvių prieskoniai: (tešlai) 1 žiupsnelis
- Faršas 300 g 300 - 400 g kiaulienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - įdarui
- Sūris 3 valg. š. 3 - 4 valg. š fermentinio tarkuoto sūrio - įdarui
- Aliejus 4 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, miltais, krakmolu, pagardinkite bulvių prieskoniais, pipirais ir druska. Gerai suminkykite tešlą, jei labai lips prie rankų, berkite dar miltų.
2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir pagardinkite prieskoniais. Bulvių tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstytos lentutės, paskleiskite faršo įdarą ir susukite.
3. Vyniotinį dėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Paskui apibarstykite fermentiniu sūriu ir dar kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai parus. Vyniotinį tiekite karštą su grietine ar kitu karštu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita