Ingredientai
- Obuoliai 5 vnt.
- Aliejus 130 ml
- Cukrus 100 g 100 g - tešlai ir 1 arbat. š. - pabarstymui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 185 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š. 1,5
Kaip gaminti
- Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite visą cukrų ir plakite tol, kol masė pasidarys puri.
- Tuomet reikia suberti vanilinį cukrų ir visą aliejų. Gautą masę permaišykite.
- Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kelis sykius nusijokite ir tada suberkite į indą.
- Viską sumaišykite iki vientisos masės be gumulėlių.
- Gautą tešlą sukrėskite į šlapiu kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių patepkite vandeniu, tuomet gražiau įsidės į skardą ir pyragas įgaus gražią formą).
- Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklytes, sudėliokite į skardelę ant tešlos, šiek tiek spustelėkite.
- Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pabarstykite ant pyrago.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite apie 35 min., kol gražiai pakils.
Receptą atsiuntė Indrė R.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita