Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Cukrus 5 valg. š. 3 - tešlai ir 2 - vaniliniam kremui, 100g - rabarbarų įdarui
- Vanilinis cukrus 3 valg. š. 1 arbat.š.- tešlai ir 3 valg. š. - vaniliniam kremui, 4 valg. š. - bezė sluoksniui
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - trynys - tešlai ir 1 trynys - vaniliniam kremui ir 2 baltymai - bezė sluoksniui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Grietinėlė 250 ml Vaniliniam kremui
- Krakmolas 4 arbat. š. 2 - vaniliniam kremui ir 2 - rabarbarų įdarui
- Rabarbarai 500 g rabarbarų įdarui
Kaip gaminti
- Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
- Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
- Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
- Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
- Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
- Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
- Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
- Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.
Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.